Consumul regulat al mierii neprelucrate cu fagure de miere are un efect semnificativ în corpul uman datorită proprietăților sale antibiotice. De fapt, ajută la curățarea vaselor de sânge, astfel încât să ajute la menținerea digestiei adecvate. Ca rezultat, mierea oferă consumatorului un impuls de energie extrem de nutritiv și plin de vitamine, este cunoscut ca având proprietăți de vindecare și beneficiile pentru sănătate de mii de ani.
Albinele produc fagure de miere în stupii lor,acesta este realizat din ceară de albine și este format din celule care sunt forme hexagonale în cazul în care albinele stochează mierea pe care au colectat-o.
În afară de miere, atât ceara, cât și fagurele sunt, de asemenea, realizate din nutrienți valoroși.
Iată mai jos câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale consumului de fagure de miere:
Bun pentru dinți
Mestecarea unui fagure de miere este de fapt o metodă eficientă în curățarea dinților și gingiilor, îndepărtarea plăcilor și dezinfectarea cavității bucale.
Îngrijirea pielii
Mierea conține potasiu, ceea ce înseamnă că bacteriile nu vor putea supraviețui în ea datorită acestui ingredient. Acest criteriu îl face perfect pentru îngrijirii pielii. Mierea este de fapt populară fiind folosită în tratarea cicatricilor, un hidratant ideal pentru față, mască și exfoliant pentru corp. În afară de îngrijirea pielii, este folosită pentru vindecarea diferitelor infecții ale pielii.
Imunitate
Persoanele care mestecă fagure de miere din copilărie până în al șaisprezecelea an rareori suferă de boli. Mestecarea fagurelui de miere va întări imunitatea care durează cel puțin patru ani.
Bun pentru tratarea răcelii
Fagurele de miere a fost deja testat de multe persoane pentru a fi un instrument destul de eficient în tratarea răcelilor. Procesul este simplu. Trebuie doar să mesteci un fagure de miere timp de aproximativ 4 până la 6 ore. Acest lucru ar trebui să dureze doar o zi. Această formă tradițională de tratament nu provoacă efecte adverse sau daune. Dacă frigul persistă, atunci procedura trebuie repetată chiar a doua zi. Pentru persoanele care suferă de problema sinusurilor, această metodă este, de asemenea, eficientă pentru ei, în special în timpul primăverii și toamnei.
Ameliorarea alergiilor
Unii experți medicali sugerează că mestecarea fagurelui în mod regulat poate ajuta la atenuarea strănutului, a ochilor apoși și a nasului înfundat, în special în timpul sezoanelor de alergii. Procedura este de a mesteca fagurele pentru o perioadă prelungită de timp. Unele persoane susțin că simptomele alergiei dispar adesea după 30 de minute de mestecat continuu. Pentru prevenire, un fagure de miere trebuie mestecat cu cel puțin o săptămână sau două înainte de momentul sezonului de alergii.
Protejeaza ficatul
Spre deosebire de orice altă formă comercială de alcool, tipul de alcool găsit într-un fagure de miere constă din antioxidanți puternici care ajută la protejarea ficatului de orice daune. Pentru a dovedi această afirmație, un grup de cercetători interesați a efectuat un studiu experimental participanților dispuși care au avut probleme cu ficatul gras. Subiecții au luat alcool în ceară de albine pentru o perioadă de 24 de săptămâni. Ca urmare, funcția lor hepatică a fost normalizată și au existat unele îmbunătățiri ale simptomelor ficatului lor gras. Puteți citi mai multe despre acest studiu la Korean Journal of Internal Medicine publicat în iulie 2013.
Stimulează energia
Consumul regulat al mierii neprelucrate cu fagure de miere are un efect semnificativ în corpul uman datorită proprietăților sale antibiotice. De fapt, ajută la curățarea vaselor de sânge, astfel încât să ajute la menținerea digestiei adecvate. Ca rezultat, mierea oferă consumatorului un impuls de energie.
Reviews
There are no reviews yet.